Wednesday 7 September 2011

Magnesium mangel i planter

En av de mest essensielle mineraler nødvendig for sunn plantevekst og utvikling er magnesium. Magnesium er byggesteinen for klorofyll som gjør bladene vises grønn i fargen. I strukturen til klorofyll molekylet, er magnesium det sentrale atomet (C55H72O5N4Mg). Klorofyll er meget viktig for plantenes fotosyntese som er, prosessen for å lage mat og energi i planter. Dermed kan magnesium mangel på planter fører til mai typer problemer i anlegget. La oss diskutere noen av symptomene på magnesiummangel i planter i neste avsnitt.
Årsaker til magnesium mangel i plantelivet, magnesiummangel i planter kan skyldes veldig vått, syrlig eller kald rot miljø. Det kan også oppstå på grunn av en høy mengde kalium og kalsium i jord i forhold til nivået av magnesium. Rotsystemet blir begrenset, og anlegget blir tunge, fører til større etterspørsel av magnesium enn tilbudet tilgjengelig.
Symptomer på magnesiummangel i planter; Som nevnt ovenfor, er magnesium en av de viktige mineraler som utgjør klorofyll. En magnesium mangel kan føre til mange synlige symptomer. Disse symptomene på magnesiummangel er vanligvis observert i nedre og eldre blader. Magnesium mangel i planter fører til Grønnsot og nekrose av blader. Den nederste og eldre blader utvikle interveinal Grønnsot. Den innledende symptom på magnesiummangel er generelt en blek grønn farge som er svært tydelig i den gamle eller lavere blader. Bladet marginene kan kurven oppover og kan slå rødbrunt til lilla i fargen i noen planter. Under the preharvest sesongen, kan det føre til blad slippe, svake stilker og lange forgrenede røtter. De eldre nåler i bartrær bli gul i fargen. Den nye nåler i nedre region kan bli gul i enkelte bartre. Øvrige symptomer er orange gul Grønnsot på eldre blader, den grønne fargen på bladene blir "perlekjeder" som ligner gule og grønne striper som løper parallelt med hverandre. Magnesium mangel fører til flere antall blader, blad lengde og de er bølget og hengende på grunn av utvidelsen av vinkelen mellom blad slire og blad blad.
Slik Treat Magnesium Mangel i planter, Magnesium mangel i planter fører til redusert avkastning og hemmet vekst av planter. Det fører også til økt mottakelighet for sykdommer og til slutt døde av anlegget. Magnesium mangel er svært vanlig i tomatplante, potet planter og også frukttrær som epler, rips og stikkelsbær. Årsaken er høyt kalium nivåene som kreves for høyere avkastning. Men, dette fører til kalium låsing av magnesium, og dermed, noe som gjør det utilgjengelig for planter.
Dette bringer oss til spørsmålet om hvordan man skal behandle magnesium mangel på anlegg. Behandlende magnesium mangel er veldig enkelt. Planter kan ta opp magnesium gjennom en prosess som heter foliar fôring, som gjøres ved å absorbere magnesium gjennom bladene. Så må man ta 20 g Epsom salter pr liter vann og spray det over plantene. Eventuelle overskudd av løsningen kan mates til roten systemet av anlegget.
One kan use dolomitt kalk that inneheld 8% magnesium instead of ordinære lime in rotasjon. Man kan selv prøve å bruke mineral kieserite for å mate anlegget magnesium sulfat gjennom jord. Men, pass på at du ikke over feed både mineral kieserite eller dolomitt kalk til anlegget eller det vil føre til kalium mangel. Økologiske alternativer inkluderer bruk av kompostert ku eller kalkun gjødsel.
Dette var noe informasjon knyttet til magnesiummangel i planter. Hvis du observerer noen av symptomene på magnesiummangel i planter, kan du prøve å mate dem Epsom salter gjennom foliar mating. Dette vil hjelpe med å holde plantene friske og hindre dem fra å dø.

No comments:

Post a Comment