Friday 30 September 2011

Simulert Diamonds vs Real Diamonds

Sierra Leone, 1999. Borgerkrig raser om kontrollen over diamantgruvene. Tusenvis er døde og millioner har blitt flyktninger. Ingen av dem har noensinne sett en diamant. I januar 2003 signerte førti nasjonene The Kimberley-prosessen - en innsats for å stanse flyten av konfliktdiamanter. Men ulovlig diamanter er fortsatt finner sin vei til markedet. Det er opp til forbrukeren å insistere på at en diamant er konflikt-frie. - Blod Diamond (2006)
En høy etterspørsel etter ekte diamanter resulterte i en virksomhet som skapte valuta som brukes til å finansiere borgerkriger i land som Angola og Sierra Leone. Disse konflikt diamanter er brukt til å finansiere organisert kriminalitet og oppfylle kravet om våpen. Med Kimberly prosessen sertifisering som har hjulpet stanse handel med konfliktdiamanter, og økt bevissthet, har det vært en økning i etterspørselen etter simulerte diamanter. Mens etterspørselen etter disse lab opprettet diamanter gjenstår fortsatt mye lavere enn ekte diamanter, har det hjalp noe i stemming konflikt i afrikanske land. For å spre mer oppmerksomhet, er det viktig at du vet hvordan du sammenligne simulerte diamanter vs ekte diamanter.
Diamant industrien trekker i ca USD 50 milliarder i et år. Denne formuen er opprettet på grunn av den eksklusive koden som er vedlagt denne edelstener kalt diamanter. Mens simulerte diamanter industrien henvender til markedet som finner ekte diamanter litt utenfor deres rekkevidde, det også, som nevnt tidligere, bidrar til å redusere konflikten i afrikanske land, der kriger blir finansiert ved å oppfylle behovet for diamanter. En sammenligning av simulerte diamanter vs ekte diamanter vil i en svært tydelig måte påpeke hvordan den klarhet og appell av en ekte diamant aldri vil matche det av en simulert diamant. Men kvaliteten på simulerte diamanter har forbedret seg mye i løpet av årene gjør det ganske vanskelig å påpeke forskjeller når man sammenligner syntetiske diamanter vs ekte diamanter. Men det er noen viktige forskjeller at du kan passe på.
Simulert Diamonds vs Real Diamonds
Creation, Diamonds, både ekte og stimulert, er skapt under ekstreme trykk og i høy temperatur. Mens ekte diamanter dannes naturlig i mantelen som er 150 kilometer under jordens overflate, simulert eller syntetiske diamanter er opprettet av HPHT metoden eller High Pressure High Temperature metode som imiterer den metoden som ekte diamanter er opprettet. Real diamanter dannes når karbon er krystallisert under press fra jordskorpen i den høye temperaturen i kjernen. Det tar millioner år for dannelsen av diamanter er en brøkdel som tas for å skape simulerte diamanter.
Egenskaper; Når man snakker om laboratoriet laget diamanter vs naturlige diamanter, en av de viktigste aspektene som gir bort forskjellen er fargen. En av de største salgsargumenter av diamanter er dens klarhet. Den er fargeløs. Lab opprettet eller simulerte diamanter på grunn av kjemikalier som brukes til å produsere disse har ofte spor av farger som gult eller blått. Som ekte diamanter, er simulert diamanter også vurdert etter deres farger, klarhet, klippe og karat eller vekt. Diamanter er kjent for å være den hardeste stoffet på jorden scoret 10 på Mohs hardhet skala. Inntil nylig var det praktisk talt umulig å etterligne denne hardhet, men i senere tid har det vært simulert diamanter laget som er hardere enn ekte diamanter. Det er særlig for diamanter opprettet av CVD (Chemical Vapor Disposition). En av de beste måtene å differensiere og identifisere simulerte diamanter og sammenlign lab opprettet diamanter som cubic zirkonia (CZ) vs diamant er å bruke spektroskopi med forskjellige bølgelengder.
Kostnadskalkyle; en lab opprettet diamant er relativt mye billigere enn en ekte diamant. Årsaken til de høye kostnadene ved ekte diamant er sjeldenhet den verdifulle steinen og tiden det tar å danne en ekte diamant. For å gi deg en idé om forskjellen i prisingen her er et eksempel. A 3 karat diamant som i 2009 ville selge for ca USD 40 000 mens en tilsvarende simulert diamant vil koste bare en brøkdel av dette på om lag USD 600.
No du vet hva simulerte diamanter og hva er forskjellene som dukker opp i en sammenligning av simulerte diamanter vs ekte diamanter. Bruk av diamanter har vært siden ganger gammelt begrenset til å skape verdifulle smykker. Men på grunn av deres varierte egenskaper, de er også brukt til industriformål. Med økende sjeldenhet, er det vanskelig å bruke ekte diamanter for vitenskap og forskning, og det er her simulert diamanter spiller inn. Med lignende egenskaper de enkelt kan tas i industriell bruk. På grunn av deres kjemisk inert natur, er simulert diamanter også brukt i behandling av avløpsvann.
I en sammenligning av simulert diamanter vs ekte diamanter, hvis det er eksklusivitet av steinen som fungerer for deg så kanskje du kunne velge en ekte diamant som er sertifisert som en diamant som ikke er en konflikt diamant, men i tilfelle du er bekymret om prisen, og deretter simulert diamanter er et godt alternativ. Med kvalitet i simulerte diamanter forbedre hver dag som går er det blitt lettere å få en stein som er like vakker som en ekte diamant.

No comments:

Post a Comment