Sunday 4 September 2011

Slik Grow Broccoli

Brokkoli tilhører samme familie som kål. Etterspørselen etter denne vegetabilsk har vokst fordelerne i de senere årene fordi det har blitt funnet at broccoli ernæringsmessige verdier er veldig høy. Det er en rik kilde til kalsium, jern, vitamin A og C og består av Sulforafane, en antioksidant som kan bekjempe kreft. Videre har den et meget lavt kalori teller, og kan inkluderes, selv i lav kalori diett. Flere og flere mennesker er glad i å vite hvordan å vokse brokkoli som smak av hjemmelaget, er fersk brokkoli mye tastier sammenlignet med de som er tilgjengelige i dagligvarebutikker.
Hvordan Grow Broccoli fra frø
Økende brokkoli er ganske lett og enkel oppgave, og kan dyrkes hvor som helst, forutsatt at været er kjølig. Den foretrekker et temperaturområde fra 65-75 grader Celsius. Her er den trinnvise instruksjoner som må følges for å vokse brokkoli:
Valg av beliggenhet; En riktig valg av sted for å plante brokkoli plante i hagen er svært viktig. Den valgte plasseringen bør få fullt sol og har god luftsirkulasjon. På en gjennomsnittlig, er høyden på en brokkoli plante rundt tre meter. Så skal området ikke har noen andre avlinger nærheten som de kan få skyggen av brokkoli plantene.
Jordbearbeiding, Brokkoli ikke har noen jord preferanse og den kan vokse i alle typer jord hvis det er løs og har en god drenering. PH-området i jorda skal være i mellom 6.0 og 7.0. Før planting frøene, har du berike jorda. Løsne opp jorden og legge en centimeter av kompost til det. Bland litt nitrogen rike organisk gjødsel for å berike det ytterligere. Det bør følges av vanning av jorda.
Sådde frø; Før planting brokkoli, må du lære å dyrke brokkoli spirer hjemme. Fordelen av å bruke hjemmelaget spirer er at seedlings plantet vil bli fri fra forskjellige sykdommer og infeksjoner. Vanligvis, frøene til brokkoli er sådd innendørs fire til seks uker før den siste frost. Å vokse spirer, suge brokkoli frøene over natten i romtemperatur. Ta en container, legger et lag med preparerte jord inn i det og vann jorda. Nå, grave én tomme dypt hull ned i jorden, plasserer gjennomvåt sæden i det og dekke det opp med noen løs jord. Du vil merke spirer som kommer ut i løpet av to til tre dager.
Transplant frøplantene, Når plantene vokse til en høyde på 12 inches, så er det på tide å overføre dem til hagen. Dette bør gjøres rundt to uker før siste frost. Løft frøplante fra beholderen holde foten av stammen og legg den i en 2 tommers dypt hull slik at hele roten forblir inne i hullet. No, fylle opp en centimeter av hullet med vann og deretter dekke det opp med jord. Press jorda tett slik at det er ordentlig festet til bakken. Hold en avstand på 15 inches i mellom to frøplanter.
Vanning; Brokkoli planter bør vannes på en slik måte at jorda fortsatt grundig fuktig, men ikke får mettet med vann. Brokkoli er en svært grunt root så hvis du ikke vanne dem riktig da det ikke ville bli tilstrekkelig mengde næringsstoffer og du vil ikke kunne gi god avling. Den ideelle tiden for vanning disse plantene morgen fordi dette vil sikre at bladene blir tørre før solnedgang.
Plant omsorg; Mulching er et must for å hindre vekst av ugress. Det hjelper også jorda for å beholde maksimal fuktighet. Brokkoli krever en god mengde næringsstoffer. Derfor bør det gjødsla med 4-8-4 gjødsel etter gap av hver 3 til 4 uker. Du kan også legge godt råtnet gjødsel i jorden fra tid til annen. Brokkoli er utsatt for noen insekter som bladlus og kål loopers. Bruk spray hvitløk å kontrollere bladlus. For å beskytte avlingen fra kål loopers, dekke opp anlegget med insekt netting.
Høsting Brokkoli, Generelt, når brokkoli modenhet etter 55 til 100 dager med planting. Brokkoli bør høstes når diameter av hodet er rundt 3 inches og knopper er fast. Du må kutte sentrale hodet sammen med fire til fem inches stem. Det er antatt at brokkoli smaker bedre hvis det er høstet tidlig på morgenen.
Håper du har forstått hvordan du kan dyrke brokkoli i huset hagen. Brokkoli for dyrking i containere, har du følge samme prosedyre. Den ferske brokkoli som du har høstet i hagen din bør brukes opp innen 3 til 5 dager. Hvis you kjøle den for lang, så vil det slå fiberrik og du vil ikke kunne nyte sin crunchy smak. Du kan ikke engang gi sin ernæringsmessige fordeler.

No comments:

Post a Comment