Saturday 19 May 2012

Bryllup Tradisjoner Around the World

Ordet "bryllup" kommer fra det greske ordet, "ons", som betyr 'løfte', og det er akkurat hva et bryllup betyr. Det er et løfte, en forpliktelse som er gjort til hverandre i nærvær av Gud og ulike vitner. Fra uminnelige tider har ulike typer bryllup tradisjoner blitt innlemmet i bryllupet seremonien. Bryllup tradisjoner variere fra en religion til en annen, én region til en annen og ett land til et annet. Det er flere uvanlige bryllupet tradisjoner rundt om i verden, hvorav noen få smile folk, mens noen hjelpe trenge alvoret og dybden i bindingen av ekteskapet. Etter at alle tradisjoner er bare måter å få ulike punkter over og selvfølgelig ha det gøy på veien! La oss ta en titt på noen av dem.
Ulike Wedding Tradisjoner Around the World
Farge for Bride's Wedding antrekk; Mens hvit er fargen for bruden i Vesten, med nydelige hvite kjoler, som symboler på glede, i Kina rødt er fargen på brudekjole, som symboliserer kjærlighet og glede. Imidlertid er kinesiske kvinner nå sett på som å gi slipp på denne røde tradisjonen og får gifte seg i hvitt kjoler i disse dager. Videre, i Mexico, bærer bruden en fargerike, Flamenco-style kjole med ruffles på hem. I Irland, regnes det som dårlig tegn for bruden eller noen delta på bryllupet til å bære grønne.
Tretten Gullmynter; I den meksikanske bryllupet tradisjonen, presenterer brudgommen bruden hans med tretten gullmynter eller Arras, som et symbol på sin ytterste tillit, engasjement og tillit. Det er et tegn på at han fra denne dagen og fremover, er å plassere all sin rikdom i hendene på sin elskede som han stoler på. Brudens aksept av de tretten gullmynter indikerer at hun aksepterer ansvaret av å være en god forvalter med det som hun har blitt betrodd. Tallet 13 står for Jesus og hans tolv disipler.
Wedding Brød, Det er en del av det kretiske bryllupet tradisjon å bake bryllupet brød. Øya Kreta gir mye av betydning for den symbolske bryllupet brødet, som aroma representerer sødme av ekteskap og duften av blomstrende kjærlighet mellom bruden og brudgommen. Dette bryllupet brød er ikke noe vanlig brød! Det er et flettet brød som har blitt dekorert med ulike figurer av deig stykker som stjerner, roser, blader, etc. deigen i brødet inneholder krydder, sitron skreller, appelsin skreller og rum for smaken. Det er også dekorert med kandisert og tørket frukt.
Apple Kiss, En av de morsomme bryllupet tradisjoner rundt om i verden er eplet kyss tradisjonen i Kina. Dette er en interessant bryllup tradisjon, noe som utløser mye latter i bryllupet seremonien. Slektninger eller venner henge et eple på en tråd og spør paret til å bite på hver side av eplet mot hverandre. Bruden og brudgommen blir deretter bedt om å bite i eplet samtidig å vise sin kjærlighet og hengivenhet for hverandre. Som paret kantene frem til å bite i eplet, deres venner trekke strengen og raskt heise ut eple, forårsaker par lepper til å møte. Paret må da kysse i stedet for å bite i eplet.
Shattered Vase og kasseroller, i Italia, er det vanlig for bruden og brudgommen til å knuse en vase på slutten av bryllupet seremonien. Jo større antall små biter vasen bryter seg inn representerer større antall år paret vil leve lykkelig med hverandre. Den tyske bryllupet tradisjonen innebærer en annen form for knuste kokekar tradisjon, hvor de knuser flere retter før vielsen. Bruden og brudgommen er deretter forventet å rydde opp i rotet. Denne tradisjonen er antatt å forberede paret for sine liv sammen og bringe dem lykke. Så igjen i Danmark, bruden og brudgommen på slutten av bryllupsseremonien knuse en øl krus. Brikkene har til å være samlet inn av jomfruer. Jenta med den største delt av glass antas å gifte seg neste.
Her er scorene av ulike bryllupet tradisjoner rundt om i verden, men i dag, finner vi at par over hele verden har slått sammen gamle tro med moderne skikker, akkurat slik at de kan betale sine hensyn til synspunktene til fortiden, samtidig holde tritt med samtiden.

No comments:

Post a Comment