Wednesday 28 September 2011

Hva er gruppepress

Samantha var alle glade og begeistret for å bli med i high school. Hun gikk gjennom en bunt av blanding følelser og lurte på hvor morsomt fylt sin første dag vil være i high school. Hun var klar og ivrig etter å gå på high school. Som forventet, hun virkelig nøt sin nye high school og venner. Hun var en lys jente, men langsomt foreldrene merke til at hennes akademiske prestasjoner skulle ned og hennes oppførsel i huset også var uvanlig. Når hennes foreldre ble sjokkert over å se Samantha fråtse i narkotika og alkohol. Innen merket de at, hadde Samantha blitt en narkoman og ble snart sendt til rehab senter.
Hva tror du havnet opp Samantha i denne situasjonen? Svaret er, gruppepress. Hvis du lurer på det som gruppepress, som har så store virkninger, så les videre vite hva som er gruppepress og noen fakta om gruppepress.
Peer Pressure Definisjon
I enkle ord kan gruppepress bli definert som påvirkning av venner på individuell. Peers, som er et gruppe venner, består stort sett av barn som tilhører den samme aldersgruppen. I slike grupper, barn har en tendens til å finne sin egen identitet og føler behov for å bekrefte for de fleste og normer fulgt av flertallet. Det gir dem sosial og følelsesmessig trygghet. Det er scenen deres personlige utvikling, hvor de liker å bli akseptert og verdsatt av deres venner. For å få denne følelsen av tilhørighet, barn bort i ting som deres jevnaldrende eller vennegjengen unne i. I dette følelsesmessig usikker sinnstilstand, noen ganger, barna delta i aktiviteter som ikke er bra for deres sosiale utvikling. I slike situasjoner, de gi etter for gruppepress negative og bli engasjert i gruppepress virksomhet, for eksempel, røyking, stoffmisbruk, seksuelle aktiviteter, etc. som kan ha alvorlige konsekvenser for deres nåværende og fremtidige liv. I slike gruppepress situasjoner, er det viktig for barn å være følelsesmessig sterk, så de kan stå for det de tror i. Til tider kan gruppepress være uimotståelig og tiltalende, men, å ha en kontroll over sinnet og være selvsikker er viktig i For å unngå dårlig effekter av gruppepress.
Med denne informasjonen, er jeg sikker på at du har fått en god idé om hva som er gruppepress. For bedre å forstå, vil jeg forklare begrepet med få gruppepress eksempler. Eksemplene nedenfor, vil svare på spørsmålet ditt, hva er gruppepress.
Eksempler på Peer Pressure
Sak 1: Det er en gutt som er intelligent og lyse. Han går på skolen hver dag og aldri køyer noen forelesninger. Men vennene hans kaller ham en kjedelig og en bokorm. De tvinger ham til å slutte å studere og gå for en film med dei. De forteller ham hvor morsomt det er å se film. Når han nekter, begynner de ertet han og kaller ham navn. Han føler seg veldig dårlig, og bestemmer seg for å slutte seg til dem. Lignende hendelser skjer ofte, og han snart blir den "del" av gruppa. Hans akademiske prestasjoner starter nedverdigende. I dette tilfellet lytter gutten til sine venner for å unngå spotter fra hans venner og andre ubehagelige opplevelser. På den annen side var han også veldig fristet til å se filmer. For å føle seg akseptert, ble han med sine venner og fulgte hva de gjorde.
Gutten kan ha reddet seg ved å være selvsikker. Han burde ha fortalt sine venner at han ikke ønsker å køye forelesninger og han ville bli med dem for en film etter skolen er over eller på en helg. Ved å gjøre dette, ville han ha vært i stand til å studere og nyte med sine venner.
Case 2: En jente som nettopp har sluttet seg til universitetet, opphold i et vandrerhjem med to andre romkamerater. De to andre romkamerater er svært rikt og prangende. De elsker shopping, dating og streifer rundt. Alle tre av dem har mye moro i herberget. Snart jenta føler, at hun bør også unne deg i shopping og datering. Men for alt dette, trenger hun penger. Hun begynner å lyve for foreldrene til å få ekstra lommepenger og kompromisser med sine studier. Da foreldrene nekte å gi ekstra penger, starter hun låne penger fra andre og veldig snart blir fanget i det onde sykluser av gjeld. I dette tilfellet var jenta ikke tvunget, men etter å se på andre venner, ble hun fristet til å ha en livsstil som dem.
Jenta skal ha gjort et klart selvanalyse før du gjør unødvendige kompromisser. Hun burde ha kontrollert henne fristelser og skal ikke ha jukset hennes foreldre og andre mennesker som hun lånte penger og kom aldri tilbake. Hun burde ha fulgt sitt eget liv stil, og satset på studiene sine. Dette ville ha hjulpet henne få en god jobb og en god fremtid.
Fra eksemplene ovenfor, må ha forstått det som gruppepress og hvordan det påvirker barna. Skremmende gruppepress statistikk, viser at barn så unge som 12 år gammel nyte narkotikamisbruk og vold på grunn av gruppepress. Det er på høy tid, vi alle lære om denne dødelige fenomenet. Imidlertid er gruppepress ikke ille alltid. Det er både negative og positive effekter av gruppepress. Hvis du lære noen gode ting fra vennene dine, kan du slå gruppepress i positivt gruppepress. Positivt gruppepress kan du sammenligne med dine venner på en sunn måte, der du kan få inspirasjon til å forbedre din personlighet. Venner er en av de viktigste personene i våre liv, som former vår holdninger, verdier, persepsjon og atferd. I stedet for blindt å følge våre kolleger, vi alltid har muligheten til å vokse til en sosial og moralsk ansvarlig person.

No comments:

Post a Comment