Sunday 25 March 2012

Slik Grow Hvitløk

Hvitløk gjør ikke bare maten smaker godt med sin unike besk smak, men også har mange medisinske fordeler. De sier at hvis hvitløk ikke var gave av naturen, og om det var oppfunnet i et laboratorium, så ville det være det dyreste stoffet noen gang, da det har mange helsefordeler. Hvitløk som smakstilsetning ingrediens legger en meget skarp, sterk og aromatisk smak til maten, og brukes i ulike retter over hele verden. Det tilhører den Alliaceae familien som også inkluderer løk, gressløk, purre og sjalottløk. I de følgende avsnittene, la oss ta en titt på hvordan du kan dyrke hvitløk og de mange fordeler forbundet med det.
Hvordan Grow Hvitløk hjemme?
Mange av oss finner det vanskelig å akseptere det faktum at hvitløk kan dyrkes blant de andre grønnsaker i hagen. Men du er i ferd med å endre denne oppfatningen som denne artikkelen vil gi deg noen hvitløk vokser tips om hvordan å vokse hvitløk hjemme. Som hvitløk ikke krever mye velvære, er det ikke for mye av en oppgave å dyrke den selv.
Når skal Plant Hvitløk?; Hvitløk er robust, med evnen til å overleve i vintre. Når det er sagt, det kan bli skadet i svært kalde og snørike forhold. I slike tilfeller må de beskyttes ved å dekke dem med sugerør. I Europa er hvitløk plantet på den korteste dagen i året. Det er ganske symbolsk så det er ingen vitenskapelig grunn bak plante dem vurderer lengden på dagen. I USA kan det bli plantet om våren eller sent på høsten. Det er lagt merke til at i mer nordlige områder plante de det i slutten av året, mens i sørlige områder de anser som sent i februar eller mars å være passende tid for planting. Dårlig vær har innvirkning på størrelsen på hvitløk pærer produsert. Eksperter foreslår midten av oktober for å være det perfekte tidspunktet å plante hvitløk.
Hvordan Plant Hvitløk?; Hvitløk er vokst fra den eneste fedd pæren. Hver av de individuelle cloves produsere ett anlegg med én pære, som kan inneholde rundt tjue fedd. Da vokser hvitløk fra et fedd, må du sørge for at plasseringen du valgte for planten får rikelig med sollys, og at jorda er godt drenert og ikke for fuktig. Du kan bruke hvitløk pærer kjøpt fra supermarkedet å plante hvitløk. Hver pære har om tjue fedd. Den enkelte nellik må skilles forsiktig og deretter plasseres stående i en en tomme dypt hull. Forutsatt at pæren har tjue nellik, kan du lage fire rekker med fem hver (rader bør ha en avstand på atten inches) og plassere hver av dem i en avstand på fire inches. En og annen dryss av gjødsel er tilstrekkelig for dette anlegget.
Når skal Harvest Hvitløk?; Høsting hvitløk er den mest avgjørende fasen i oppveksten hvitløk, da det kan produsere små lyspærer hvis det er høstet for tidlig, mens en sen høst kan føre til splitting av pærene. Avlingen er vanligvis klar til å høste i omtrent tre til fire måneder når greenene av anlegget begynner å se tørr og brun i fargen. Den beste måten å sjekke om anlegget er klar til å høste er å grave nøye å undersøke veksten av pæren ved å sjekke sin størrelse og ved å telle lagene med sin tynne papiraktige laget huden. Hvis pæren er lubben og har tre lag av papiraktige laget huden, la ytterligere to til tre uker, og hvis summen av tynne papiraktige laget huden er fire eller mer, er den klar til innhøsting. Når den er klar til å høste, løsne jord ved hjelp av en hage tannsparkel og riste av jorden for å ta en titt på ditt vakkert vokst hvitløk.
Fordeler av hvitløk
Hvitløk er en viktig ingrediens kulinarisk i kinesisk, cubansk, indisk, italiensk, libanesisk, filippinsk, spansk og også middelhavsmat. Foruten forbruk av hvitløk i sin opprinnelige form, er det også brukt i å lage hvitløk olje og hele tiden klassiske hvitløksbrød. Det finnes ulike varianter av hvitløk, nemlig hardneck, softneck, lilla stripe, porselen, racambole og elefant hvitløk.
Det ble antatt i antikken, at hvitløk holdt Vampires borte. Vel, jeg vet ikke hvor sant det er, men det sikkert holder mange sykdommer unna. Selv om det er mange fordeler av hvitløk, de lurer på stoffet, at vi kan fortsette på og om, noen av de viktigste fordelene er at den fungerer som en antioksidant som beskytter kroppen mot de skadelige frie radikaler, har den evnen til å kurere forkjølelse og hoste forårsaket på grunn av allergi, og kan også holde kolesterolet og blodtrykket lavt. Å vite om mer om fordelene med mirakuløse hvitløk, les hvitløk helsefordeler.
Det var den enkle prosedyren for hvordan å plante hvitløk og hvordan å dyrke denne fantastiske urt i hagen din. Etter å ha gått gjennom ovenfor guide, må du ha kommet til den konklusjon at å dyrke hvitløk hjemme er ikke vanskelig i det hele tatt. Så, prøv det selv og nyte hvitløk dyrkes i hagen din. Tross alt, er gleden av å bruke hjemmelaget hvitløk når som helst bedre enn de kjøpte fra supermarkedet. Og er så smaken.

No comments:

Post a Comment