Saturday 21 April 2012

Borax Bruker

Borax (også kjent som natriumborat / natrium tetraborate / dinatrium tetraborate) er en boron stoff som brukes i vaskemidler, kosmetikk, fiberglasses, insektmidler, osv. Uttrykket boraks stammer fra det persiske ordet - Burak. I gode gamle dager, ble det brukt i konservering av mumier i Midtøsten. Kinesisk brukt dette stoffet til å gjøre keramikk glasurer og for rengjøring. Borax ble også brukt som flussmiddel i lodde å skure metall før sveising i middelalderens Europa. Så boraks har vært ganske hendig sammensatt siden aldre. Vet du hvordan boraks eiendommer hjelp til rengjøring og bleking aktiviteter? Når du slipper fargeløse krystaller av boraks i vann, løser de ved å konvertere vannmolekylene til hydrogen peroxide (H2O2). Denne grunnleggende løsningen har en pH på 9,5 og dermed bidrar til å øke effektiviteten av rengjøringsmidler og blekemidler. Så, la oss få vite litt mer boraks bruker.
Major Bruk av Borax
Vaskemiddel buffere: En av de betydelige boraks bruker er boraks som et vaskemiddel buffer. Dette er fordi boraks har evnen til å beholde en pH i størrelsesorden 9 til 10,5 som hjelper i effektiviteten av vaskemiddel reaksjoner. Dessuten er det brukt i laboratorier for å lage buffere som gel elektroforese av DNA. Borate buffere blir ofte brukt som ekvilibrering løsninger i DMP (Dimethyl pimelimidate dihydrochloride) basert tvers linking reaksjoner av proteiner.
Flux for Sveising: En kombinasjon av boraks og ammonium klorid brukes som flussmiddel i sveising formål. Dette er fordi boraks hjelper på å redusere smeltepunktet for uønskede jernoksid under sveising. Borax med vann fungerer også som en flux i lodde-metaller som gull og sølv. Dette fluks brukes også i pre Tinning wolfram med sink, og dermed gjøre wolfram mer duktil.
Gjødsel for Plants: Borax er en god gjødsel for planter. Det hjelper i berikende jorda og drepe ugresset (som Creeping Charlie) som ødelegger plantene. Man kan prøve by sprinkling borax pulver på alle mulige steder der ugress kan vokse. Luke vekst over en periode boder. Må imidlertid minimal mengder boraks brukes til befruktning formål som overdreven boraks er giftig i naturen for planter.
Rensemiddel til Gulv og Toaletter: Borax er et utmerket desinfeksjonsmiddel og gulv renere. Sprøyting boraks på skitne gulv og toaletter reduserer lukt og desimerer the bakterier. En løsning av boraks (½ kopp) og vann (1 gallon) vil tjene formålet perfekt! Dessuten er boraks en effektiv hjemmelaget rustfjerner også.
Beis Fjerning: En av de vanligste boraks bruker er hardt flekkfjerning fra vask, tepper, vinduer og tekstiler. For tunge beiset synker, bruk en løsning av boraks (1 kopp) og sitronsaft (¼ kopp). Sug kluten i denne løsningen og gni av flekken. Skyll med varmt vann og vasken blir skinnende ren! For å fjerne flekker fra tøy, er alt du trenger av en løsning av boraks (½ kopp) og varmt vann (2 kopper). Sug stoffet i løsningen i noen timer til flekken begynner å forsvinne. For å rengjøre glass vinduer, ta en svamp og våt det i en løsning av boraks (2 spiseskjeer) og vann (3 kopper). Tørk vinduene med svamp og resultatet vil være en klar glass vindu blottet for flekker.
Andre Borax bruksområder; Borax brukes en anti fungal agent i foten suge, cellulose isolasjon og glassfiber. ; Kjernereaktorer bruke boraks som et nøytron absorber å kontrollere kjernefysisk kjedereaksjon og kjernefysiske reaktivitet. ; Borax bruk for lopper utrydding er den mest vanlige og effektive en. Den brukes som et insektmiddel for å holde unna kakerlakker og maur. Det er også brukt til coating tørt kjøtt som skinke å beskytte det mot fluer og insekter. ; Borax er et effektivt tilsetningsstoff i keramiske slips. Det er en viktig ingrediens i stivelse, dekstrin, polyvinylalkohol og polyvinylacetat basert lim. ; Svømmehaller bruke boraks som bufring agent for å regulere pH-verdien. ; Borax er en stor agent som hjelper i clearing motorblokken lekkasjer og løse radiator problemstillinger i bilen. , Naturlige kilder til Borax
Borax er overdådig funnet i nærheten av vassdrag (som sesongbasert innsjøer) hvor det er gjentatte fordampning aktivitet gjennom hele året. Dette mineralet sammensatte er rikelig funnet i Sør-vestlige USA, Sør Amerika, Romania og Tyrkia. Borax er ikke akutt giftig i naturen. Men over forbruk eller overflødig eksponering for boraks kan føre til respiratoriske plager, hudirritasjon og gastrointestinale problemer med symptomer som kvalme og oppkast.
Håper denne artikkelen på boraks bruker var informativ. Så neste gang du finner skitne skadedyr plage deg, eller bilen radiatoren ikke å fungere eller en sta flekker nektet å gå av deg klærne, du sikkert vet hva rengjøringsmiddel skal se etter!

No comments:

Post a Comment