Sunday 5 February 2012

Aktiviteter i dagliglivet Sjekkliste

Aktivitetene i dagliglivet omfatter de oppgaver som er nødvendig for å fullføre rutinemessige oppgaver. Manglende evne til å utføre disse aktivitetene kan skape problemer i dag-til-dag liv i vedkommende. Folk i aldersgruppen over 65 år generelt vanskeligheter med å gjennomføre disse aktivitetene i dagliglivet. Aktivitetene i dagliglivet sjekklister skulle vise seg å være nyttig for disse eldre borgere. Behovene til eldre kan være godt løses ved hjelp av disse listene.
Dagliglivets aktiviteter List, The daglige gjøremål kan grupperes i to kategorier: de grunnleggende daglige gjøremål og instrumentelle daglige gjøremål. Det grunnleggende de skal utføres uavhengig av vedkommende. Listen nedenfor skal gi oss en ide om hvilke aktiviteter er inkludert i denne gruppen. , Flytting, spise, Dressing / avkledning, Toalett aktiviteter, personlig hygiene og pleie, Instrumentell daglige aktiviteter ikke holde så mye vekt som de grunnleggende aktiviteter, men disse er fortsatt et viktig sett av daglige aktiviteter. Den grunnleggende aktiviteter er de som ikke som en person ikke kan overleve. Instrumental aktiviteter på den annen side gjør en person til å lede et godt sosialt liv. Disse aktivitetene er vervet under. , Dagligvare shopping, Cooking mat, gjøre de rutinemessige husarbeidet, bruke telefon, ta skikkelig vare på kjæledyrene, Ta medisiner; Utføre aktiviteter knyttet til forskrifter og sikkerhetsrutiner, Forvaltning av penger beslektede saker Sjekkliste for daglige aktiviteter, The dagliglivets aktiviteter levende sjekkliste kan brukes til å holde orden på viktige daglige oppgavene. Sjekklisten skal være forberedt med kolonner som viser om vedkommende har til å utføre de aktiviteter uten hjelp eller med litt hjelp. Kolonnen for indikerer om en person er helt avhengig av andre bør også inkluderes i tabellen. Den aldrende befolkningen dvs. eldre kan ha nytte av slike sjekklister.
ActivitiesIndependentHelp NeededCompletely DependentNot Gjelder, Bad, Grooming, Dressing, tarm / blære Control, munnhygiene, Walking, Mobility & Transport, Spise, trapper, planlegging av måltider og matlaging; Errand Running, Bruke telefonen, Managing, medisiner, Doing Klesvask; Husholdning husarbeid, Money Management; Driving
Aktivitetene i dagliglivet sjekkliste presentert ovenfor, samle de nødvendige aktiviteter. Eldre borgere trenger hjelp i å gjøre mange av de daglige aktiviteter. I slike tilfeller kan hjelp fra en hjemmetjenestemottaker arbeidstaker bli benyttet. Hvis en Homecare arbeidstaker arbeidstaker er ansatt, å gi ham med spesifikasjoner om oppgavene skal utføres blir nødvendig. Her er et slikt eksempel på dagliglivets aktiviteter bistand sjekklister som formidler den nødvendige informasjon til hjemmetjenester arbeidere.
Måltid Forberedelse, The dagliglivets aktiviteter sjekkliste presenteres nedenfor inneholder to kolonner for svarene, "Ja" og "No". Svar vedrørende dagliglivets aktiviteter vervet i tabellen nedenfor kan gis som enten 'Ja' eller 'No'.
ActivityYesNo; Vil du planlegge om måltider for å være forberedt?; Trenger du hjelp i prosessen med planlegging av måltider?; Trenger du en Homecare arbeider for å lage mat?; Vil du hjemmetjenestemottaker arbeideren å forberede måltidet og lagre det i han kjøleskapet?; Foretrekker du å spise måltider i stua over kjøkken?
Den daglige aktiviteter sjekkliste presentert i artikkelen dekker nesten alle de nødvendige oppgaver av dag-til-dag liv. Listen skal vise seg å være nyttig å gjennomføre rutinemessige oppgaver jevnt.

No comments:

Post a Comment