Sunday 26 February 2012

Epsom salter som gjødsel

Epsom salt er en av de kjemiske forbindelser som har ulike husholdning. Det er en av de uunnværlige ingredienser i badesalt og brukes også til behandling av forstuinger og blåmerker. Epsom salt er mye brukt i jordbruk og hagebruk også. Du har kanskje hørt om bruk av Epsom salt som gjødsel. Som organisk hagearbeid er rask frammarsj, er kommersielt anlegg mat blir erstattet med andre naturlige alternativer, og Epsom salt er en blant dem. La oss ta en titt på hva som er Epsom salt og rolle og effektiviteten av Epsom salter gjødsel.
Hva er Epsom Salt?
Epsom salt er ikke annet enn hydrert magnesium sulfat og dets kjemiske formel er MgSO4-7H2O. Navnet på denne forbindelsen er avledet fra byen Epsom i England, der det ble oppdaget for første gang. Den helbredende egenskaper Epsom salt har lenge vært identifisert av mennesker, og den ble brukt i behandling av ulike plager. Selv i dag, har det mange forskjellige husholdning, herunder dens bruk i landbruk og hagebruk. Epsom salt er en av de populære planteføde, spesielt for enkelte planter, som, tomater, paprika, roser, etc. Følgende avsnitt vil gi deg noen interessante fakta om handlingen av Epsom salter gjødsel.
Action av Epsom Salt som gjødsel
Som nevnt tidligere, har svært lite forskning blitt gjort om handlingen og effektiviteten av Epsom salt plantegjødsel. Men, de fleste av brukerne gå god for effektiviteten av Epsom salter som plante mat. Det sies at effekten av Epsom salter gjødsel kan være på grunn av tilstedeværelsen av magnesium og svovel, som er svært viktige for plantevekst. Magnesium hjelpemidler plantene rett fra sin spiring fra frø. Bortsett fra å hjelpe plantene i forberedelsene klorofyll, øker magnesium også deres evne til å absorbere nitrogen og fosfor fra jorda. Det styrker også celleveggen i plantene.
Mens noen planter tåler en mangel på magnesium i jorda, andre viser symptomer som, curling av løv og hemmet vekst. Dette påvirker produksjon av frukt og blomster. Svovel hjelpemidler også plantene i å produsere klorofyll. Det sies å være gunstig for plantene i repelling skadedyr. Så, er Epsom salt som inneholder både magnesium og svovel funnet å være gunstig for den sunne veksten av planter.
Hvordan bruke Epsom salter for gjødsel
For å bruke Epsom salter gjødsel, kan du enten legge den direkte til jord der planten vokser, eller annet, kan du løse det i vann og legge til jord. Epsom salt kan legges til jord, før så frø. For dette formålet, er en kopp Epsom salt er tilstrekkelig for hundre kvadratmeter. Strø salt og spre den i jorda jevnt. Før planting, legge til en spiseskje Epsom salt til jord hvor du ønsker å vokse de unge plantene. En løsning av Epsom salt i vann (2 ss per liter vann) kan brukes en gang i måneden. Denne løsningen er også sies å være gunstig, hvis brukt for misting av bladverket. Ved etablerte rose planter, kan du tilsette ½ kopp Epsom salt til jord, hver vår. Under andre sesonger, har en spiseskje per foten av plantehøyde som skal legges til to ganger i måneden. Spre det rundt bunnen av anlegget og vann jorda godt. Krav til Epsom salt for tomater er også den samme. For potteplanter, lage en løsning av en teskje Epsom salt i tre liter vann og bruke det en gang i uken. Kravet om Epsom salter gjødsel kan variere fra ett anlegg til et annet og så er det bedre å få en klar ide før du bruker det.
Kort sagt, er det mange gartnere, som bruker Epsom salter gjødsel som det er funnet å være gunstig for enkelte planter som, tomater, paprika, roser, osv. Men husk å teste jord, før du bruker Epsom salt.

No comments:

Post a Comment