Tuesday 4 October 2011

Guzmania Bromeliaden

Bromeliarer er interessante blomstrende planter med mange attraktive og fantastiske funksjoner. Dag, har disse plantene dukket som en av de populære potteplanter, som de fleste av dem er egnet for voksende innendørs. Mens noen av hardføre typene dyrkes utendørs, er fleste holdt innendørs kun. De fleste av disse anleggene er epiphytes som de fester seg til trestammer. Noen andre er funnet festet til steiner eller jord. Bladene av ulike bromeliad arter varierer i form og størrelse. Selv størrelsen av disse plantene varierer fra veldig små til de som er rundt fire meter høy. Den mest interessante trekk ved bromeliads er slående fargerike delen av anlegget, som ikke er den blomsten, men støttebladet har sprukket funnet under hver liten blomst. Selv om blomstene er attraktive, men liten i størrelse, sammenlignet med bracts i Blomsterstanden. Blant disse plantene, Guzmania bromeliads er en av de mest populære variantene. La oss ta en titt på de forskjellige aspekter av Guzmania bromeliad planter.
Guzmania Bromeliaden Plant
Bromeliarer er uten tvil, en av de attraktive potteplanter. Guzmania er en av de populære bromeliad slektene med mange forskjellige arter. Disse plantene er oppkalt etter Anastasio Guzman, en spansk naturalist av det attende århundre. Guzmania bromeliads er innfødt til Sør-Amerika. Disse tropiske planter er stauder og er stort sett funnet å være epiphytes. Det er noen jordiske varianter også. Guzmania bromeliads er preget av lange blanke grønne blader. Disse bladene er tynne og sport myke kanter. De er ofte funnet å ha fine linjer vertikalt gjennom hele lengden av bladene. Disse linjene kan bli brun, lilla eller rødbrun i fargen.
De fargerike delen av Guzmania bromeliads er deres terminal pigger dannet av fargerike bracts. The bracts kan være oransje, gult eller rødt i fargen. De små blomstene er gule, røde eller grønnlig hvit i fargen. Det er noen varianter med lilla eller hvite bracts. De fleste av disse bromeliads, som er vanlige innendørs tropiske planter, vokser til en bredde som varierer mellom 30 til 60 centimeter. En av de mest populære variasjon blant dem Guzmania lingulata (eller scarlet star Guzmania) med lys oransje og rød bracts. Det kan vokse til en bredde på mer enn 60 centimeter. Ved Guzmanias, selve blomstene vare i en dag eller to, og når blomstene visner, dør plantene. Men små planter (kalt som valper) komme ut av den gamle bromeliad anlegget og disse valpene kan plantes i individuelle potter. Guzmanias er tunge på toppen og så, er tunge potter kreves for å plante dem. Neste, la oss ta en titt på hvordan du tar vare på Guzmania bromeliads.
Guzmania Bromeliaden Care
Guzmanias er funnet å overleve godt i varme temperaturer med høy luftfuktighet. Hvis du får en Guzmania bromeliad med blomstrer, dør plante etter blomstene visner. Men du kan starte på nytt med valpene, som må plantes i godt drenert acid potting mix som orchid mix. Du kan klargjøre potting miks for disse bromeliads av å blande like mengder potting jord og furu chips. Du kan også knytte disse planter til røttene bundet med Sphagnum mose. En balansert gjødsel kan brukes en gang eller to ganger i måneden, men sørg for at den ikke inneholder noen spor av kalk, som kan gi flekker på bladene.
Over vanning kan føre råtnende av disse anleggene og så det er bedre å skvette litt vann på røttene. Bruk plast potter (ikke metall potter) til dette formålet, og det er ikke anbefalt til vann bladene. Bruk destillert vann eller vann fra springen (la vann fra springen til å sitte i noen tid før vanning) for vanning. En gang i to måneder, lekker potten ved gjennomvåt jord med vann. Når vannet renner, skyll det igjen og la det renne. Dette vil bidra til å fjerne salter akkumulert i jordsmonnet. Plasser Guzmania bromeliads i lyse indirekte solen eller under et fluorescerende lys. En temperatur rekkevidde på 40 ° C til 100 ° C er perfekt for disse bromeliads. Som det trenger fuktighet, kan en luftfukter også brukes. Hvis rette miljøet er gitt, disse plantene vokser sunne og krever svært lite stell. Så, følg bromeliad vaskeanvisningen, for dyrking av sunne planter.
Dette var alt om Guzmania bromeliads. Hvis du ikke har en på huset ditt, kan du kontakte den lokale barnehagen, som leverer disse anleggene. Det er bedre å få en klar idé om deres planting krav, før voksende disse plantene.

1 comment:

  1. Great post full of useful tips! My site is fairly new and I am also having a hard time getting my readers to leave comments. Analytics shows they are coming to the site but I have a feeling “nobody wants to be first”.
    tempurpedic vs sleep number

    ReplyDelete