Saturday 12 November 2011

Bad Spark Plug Symptomer

En gnist pluggen er et elektrisk apparat som brukes ofte i bil motorer som tenner blandingen av luft og drivstoff ved hjelp av en elektrisk gnist. I lekmann vilkår, er den mest grunnleggende funksjonen til en tennplugg til å handle som den enheten som starter opp motoren når du vrir om nøkkelen i tenningen. Bad tennplugger kan imidlertid opprette en hel rot av bil problemer, noe som vil manifestere på flere måter. Ta en titt på de vanligste problemene en dårlig tennplugg kan lage.
Symptomer på et Bad Spark Plug
Start opp problemer! Hvis motoren stanser, eller ikke starter opp, kan det være lurt å sjekke tennplugger. Når tennpluggen er feil, kan det ikke skape den gnisten som forårsaker antennelse, noe som betyr ingenting skjer når du skru opp tenningen (dette er når å vite hvordan å hoppe starte en bil ville komme til nytte!). Start opp problemer er en av de vanligste symptomene på en dårlig tennplugg.
Lav Akselerasjon: Et annet symptom på en dårlig tennplugg er lav akselerasjon. Hvis du oppdager at du trykker ned gasspedalen gir svært liten økning i hastighet, eller om det føles som motoren er ikke "trekke", kan det være lurt å se etter tegn på en dårlig tennplugg.
KM Drop: En vanlig symptom på en dårlig tennplugg er en dråpe i kjørelengde. Hvis du ikke har endret drivstoff du bruker, men opplever lavere gjennomsnitt, tar det som et faresignal. En merkbar nedgang i kjørelengde kan indikere en feil tennplugg, eller kan være en av tegnene på en tett dieselfilter. Bruk tennplugger anbefalt for din bil for optimal kjørelengde og ytelse.
Grov Tomgang: Dette er et av tegnene på en dårlig tennplugg. Når bilen din står stille, og motoren går på tomgang, en sprutende støy, eller en følelse av økte vibrasjoner kan signalisere en dårlig tennplugg.
Plutselige endringer: Noen ganger kan du oppleve en plutselig bølge i kraft uten merkbar årsak. Dette kan også skje når bilens motor problemer dukker opp ved ikke å akselerere på riktig måte, eller svare kontinuerlig press på gasspedalen i rykk og napp. Denne typen inkonsekvent motorytelse er en indikasjon på dårlig tennplugger.
Motor Steilehastighet: Bad tennplugger kan føre til at motoren sporadisk stall. Dette kan skje ved hyppige intervaller, eller rett etter at motoren går på tomgang.
Tegn til Bad Spark Plug
For å finne ut om tennplugger minst ser ok, må du først finne dem. Hvis du ikke er kjent med motoren på en bil og hvor du skal lete, pop panseret, og ser for tykke ledninger, som ligger på rad langs den ene siden av motoren. Disse er tennplugg ledninger, tennpluggene er på enhetene i endene av disse ledningene. Nedenstående noen retningslinjer for å hjelpe deg med å identifisere når man skal endre tennplugger, de trenger lege hvis du merker noen av tegnene nedenfor:; Carbon innskudd, noe som ser ut som svarte sotet markerer dekker pluggene, Skade på elektroden; Rødlig belegg på kroppen av pluggen (disse kan være resultat av tilsetningsstoffer i blyfritt drivstoff), Slitte eller korrodert overflate; Selv om tennplugger ser fine, kan det være skade på tennpluggen ledningene. Noen dårlige tennpluggen symptomer er motoren steiling, tenning problemer, grove tomgang og lavt strømforbruk. Mange av symptomene nevnt ovenfor kan også indikere at tennpluggen ledninger må skiftes, så pass på å sjekke disse i tillegg når du tar en titt under panseret. Siden ledninger er dekket med tykke isolatorer, er alt du trenger å lete etter en pause, rip eller rift i isolerende dekker. Alle deler av kabelen som er eksponert av brudd i isolerende materialet gir grunn til bekymring. En annen ganske enkel måte å gjøre dette på er å starte motoren på kvelden, og titt under panseret for noen gnister rundt ledningene - det er en ganske god indikasjon på at ledninger må endres.
En generell regel å følge er å endre tennplugger etter hver 30 000 miles for å holde motoren kjører godt. Regelmessig tune ups vil også øke effektiviteten og bidra til å forhindre problemer fra beskjæring opp. Forstå symptomene du sannsynligvis se om du har en dårlig tennplugg, vil hjelpe deg å identifisere problemet raskt og spare tid, krefter og penger. Lykke til!

No comments:

Post a Comment