Wednesday 2 November 2011

Etisk dilemma Eksempel

Mange ganger i våre profesjonelle liv, er vi fanget i to ubehagelige situasjoner. Det verste er at vi må velge en blant dem. Det blir vanskeligere når vi har å gå på akkord med vår moralske eller etiske prinsipper. I slike situasjoner, går for det første krenker den andre og i heller, er tapet vår. Situasjonen er ikke annet enn etisk dilemma. Ingen liker å forråde etikk og prinsipper av hans eller hennes yrke, men noen ganger, omstendighetene tvinger folk til å gjøre det. Den er ganske komplisert prosess, hvor en person er i stand til å avgjøre hva som er rett eller galt. Gitt nedenfor er et etisk dilemma eksempel fra ulike yrker som vil hjelpe deg å forstå konseptet bedre.
Etiske dilemma Eksempel i sykepleie, i sykepleiefaget, er en person skal tjene pasienten og rette seg etter alle etiske problemstillinger i helsevesenet. Et etisk dilemma kan oppstå når pasienten nekter å ta eller akseptere ethvert omsorg eller behandling. I dette tilfellet, dersom sykepleieren ikke vil tvinge pasienten til å ta behandlinger da hun bryter en av de etikk av hennes yrke, det er servering og søker velvære i den syke. Derimot, vil tvang bryter autonomi av pasienten, som er et annet etisk forpliktelse til sykepleiefaget. Å la pasienten dø uten behandling er også galt og tvinge pasienten er også galt. I slike situasjoner, har sykepleieren å ty til, og som er ganske vanskelig som både hennes moralske og etiske prinsipper står på spill.
Etiske dilemma Eksempel i psykologi; Psykologer gå gjennom ulike etiske problemstillinger i sitt yrkesliv. De etiske prinsippet om sitt yrke sier at de må opprettholde anonymiteten til pasienten som avsløre navnene på sine pasienter og deres psykiske tilstand er ikke bra for deres velvære. Anta, hvis pasienten har en alvorlig psykisk problem, sier paranoia, der han er mest sannsynlig å få voldelige som kan være truende for andre mennesker. I slike situasjoner er det plikt til psykolog for å informere de andre folk i den sannsynlige faren, men å gjøre dette har hun til å krenke anonymitet normen. Avdekke navnet på pasienten er også en etisk galt og sette andre menneskers liv i fare er også galt. Her velge ett av alternativene synes feil for henne.
Etiske dilemma Eksempel i Business; Her er et etisk dilemma virksomhet eksempel. Mange gründere må håndtere ulike etiske problemstillinger i næringslivet. Anta, er en ny teknologi lanseres som er veldig bra for veksten av selskapet og kundene. Men, ville adoptere teknologien mener redusere mann makt i selskapet. I dette tilfellet, er en gründer fanget i et etisk dilemma. Han må tenke seg om betterment av klienter og servere dem med det beste av tjenester, men på den annen side, har han også til å tenke på de ansatte som har bidratt i veksten i selskapet. Her om han synes om ansatte og avviser teknologien da han ikke gjør rettferdighet med sine klienter. Og om han foretrekker klienter da han forråder de ansatte. Denne entreprenøren er sjonglerer mellom forretningsetikk og er fanget i en ubehagelig situasjon.
Fra ovennevnte etiske dilemma eksempler, er det klart hvor kaotisk og stressende slike dilemmaer er. Workplace etikk kan gi en virkelig hard tid for folk og la dem i en forvirret tilstand. Men, med gode beslutningsdyktig og lyd analytisk evne, er det mulig å løse de etiske problemene på arbeidsplassen effektivt.

No comments:

Post a Comment