Tuesday 8 November 2011

Lavendel plantesorter

Lavendel tilhører slekten Lavandula er en utrolig vakker blomst som frister hver gartner til å dyrke og forelske seg i den. Lavandula utgjør nesten tretti arter av planter som tilhører mynte familien. I denne artikkelen vil vi diskutere de forskjellige lavendel plantesorter som tiltrukket gartnere i evigheter. Dette anlegget er bosatt i Middelhavet. Den kan overleve i rock, tørre og solrike habitat. Dette anlegget er naturlig motstandsdyktig mot skadedyr og er også tørke tolerant. Den vakre og nyttige lavendel urten planter har en kvalitet å tiltrekke insekter som er nyttige og sluk vakre sommerfugler, som andre urter. Foruten å være viden kjent for sine vakre blomster og duften er den også kjent for sine medisinske egenskaper. Den beroligende duft av lavendel blomst gjør det også en utmerket eterisk olje. Siden den viktorianske alderen, er dens duft kjent som et symbol på renhet og piousness. Lavendel var kjent som urt av kjærlighet i middelalderen. Som mange Lavender fordeler, det er mange Lavender plantesorter også. Hvis vi snakker om dyrking av lavendel, økende lavendel fra frø er ganske vanskelig, men billig. Denne planten blomstrer i forskjellige former og farger over hele verden i ulike klimatiske forhold.
Varianter av Lavender Plant
Engelsk Lavender, Lavandula angustifolia er en tradisjonell rekke engelsk hage. Det er en shrubby flerårig, dyrket i midten til slutten av våren. Det er også kjent som xerophyt som betyr, en plante som er tilpasset å overleve i tørre forhold og på grunn av disse funksjonene det kan dyrkes på varme tørre banker. Selv etter å tilpasse seg den varme klimatiske forhold, kan det tåler kulde. Dette flerårig urt kan dyrkes i sone fem til sone åtte. På grunnlag av egenskaper som vekst og høyde, kan engelsk Lavender plantesorter bli kategorisert i tre grupper-dverg, semi-dverg og høye. ; Dwarf Lavender: Compacta, Folgate, Dverg blå, Dverg hvit, Hidcote rosa, Munstead, Nana atropurpurea, Nana rosea and Summerland suveren. ; Semi-Dwarf Lavender: Bowles tidlig, Hidcote variasjon, Loddon blå, Twickle lilla. ; Tall Lavender: Alba, Blackhouse lilla, Biostos, Bridestowe, Graves, Gray dame, Gwendolyn anley, Hidcote gigantiske, Irene Doyle, Mailette og Middachten. ; Spansk Lavender, annet navn for Lavandula stoechas er spansk Lavender blomster, som ananas eller tuft formet og mørk lilla i fargen sammen med mørke grønne blader. Formen på disse blomstene er ganske uvanlig. Spansk Lavender er også kjent som fransk eller italiensk Lavender fordi den vokser langs franske landsbygda og også i noen deler av Spania og Italia. Den spanske Lavendel blomstrer tungt i vår tid. Den trenger beskjæring etter hver blomst. Spansk Lavenders gir en følelse av Middelhavet og er ekstremt motstandsdyktig mot tørke. De er vokst i sone åtte til ti. Noen av de spanske Lavender plantesorter er Otto støpt, Hazel, Madrid lilla, Major, Marshwood, Somerset tåke, Butterfly syn. James Compton, Kew rødt, Avonview, Bella og Bee.
Fransk Lavender, fransk Lavenders blir noen ganger referert til som spanske Lavenders fordi de faktisk har sin opprinnelse i Spania. Det er en øm flerårig plan og dyrkes i sone åtte til ti. Hvis du ikke tilhører disse sonene du kan også plante dem i en gryte. For å holde røttene fra råtnende, må du bruke godt drenert jord. Fransk Lavendel blooms i midten av sommeren, og har vakre lilla blomster. Planter vokser ut som en høy shrubby anlegg. Blomstene er ananas formet med en litt kamfer lukt. Bladene av fransk lavendel er gråaktig grønn i fargen med taggete kanter. Fransk lavendel varianter inkluderer Lavender pinnate, Lavandula dentata, Lavandula allaridii.
Dette er noen av de voksende lavendel plantesorter som er kjente og dyrkes rundt om i verden. Bortsett fra disse lavendel plantesorter finnes det mange lavendel bruksområder. Lavendel plante serverer også mange medisinske og kulinariske formål. Lavendel olje er brukt som en av aromaterapi essensielle oljer. Hvis du planlegger å vokse dette anlegget, så må du ta ordentlig Lavender anlegget omsorg rette formen seeding før den tid det fullt blomstrer.

No comments:

Post a Comment