Tuesday 29 November 2011

Hvordan Plant poteter i en hage

Potet er en av de mest basismatvarer i menneskets kosthold, elsket av folk i alle aldersgrupper over hele verden. Poteter vokser under jorden, men de er ikke røtter. Poteter hører til gruppen av bagasje stammer hvilke er merket som «knoller '. Mer enn hundre typer poteter er kjent og hvit (veldig lys brun) og rød-skinned poteter med hvitt kjøtt, er ofte funnet i hjemmet grønnsakshager. Her er tips til hvordan å plante poteter i en hage.
Hvordan Plant poteter i en hage: Tips
Poteter er veldig enkelt å vokse, du trenger bare å ha litt tålmodighet. Selvfølgelig må du ta godt vare på settepoteter. Seed poteter kan fås med hjelp av hagen selskaper nettsteder på Internett, eller du kan rett kjøper dem på lokale hagesentre.
Bruk alltid sertifisert frø potetene som vokser godt, og ikke de du får fra den nærliggende supermarkedet. Når du mottar dem, åpner pakken og spre potetene over en skuff og holde dem til side på et ventilert rom, for noen timer. Settepoteter som fri for kviser anses å være den beste.
Som du bekymret for hvordan å plante poteter i en hage, er det første du må vite at du er forventet å plante dem til rett tid som poteter foretrekker kjølig vær. Tatt i betraktning at det tar poteter to-tre uker å komme ut av bakken, bør du plante dem deretter. Når man skal plante potet avhenger av været. Sjekk fryse / frost sannsynlighet, for staten. Du er ventet å plante settepoteter om femten dager før den siste spådd fryse dato for 28 grader Fahrenheit eller lavere for din stat. Du kan plante dem et par dager senere også. Hvis du har holdt frøene i kjøleskapet, en uke før planting date, ta frøene ute og legg dem i en lys varm vindu i ca en uke.
Poteter kan vokse i ulike typer jord. Godt drenert jord anses å være egnet til å plante poteter. Poteter bør ikke være plantet når bakken er isete. Poteter kan vokse i kjølig jord og lett frost, men veksten vil ikke være tilfredsstillende før jordsmonnet varmes opp litt.
Dersom spørsmålet om hvor dypt å plante poteter i en hage er dvelende i tankene dine, bør du huske at hullene gjorde å plante potet frø bør være rundt åtte inches dyp. Du skal plante hele eller kutt settepoteter, seks til åtte inches dypt i gode, rike jord. Et minimum avstand på tre meter bør stå mellom to rader med poteter og det bør være en avstand på tolv inches mellom to påfølgende potet frø i hver rad.
Hvordan Potato Crop Kan være av bedre kvalitet
If your potet avling ble påvirket av skabb (grovt stygge flekker på huden av poteter) i det siste, så vil du kanskje å kaste et par tørre barnåler under din settepoteter da dette vil definitivt bidra til å unngå skorpedannelse. Husk, er det nødvendig å flytte poteter til en annen del av hagen hvert år, for å hindre ytterligere skabb infeksjon. Velg en solrik beliggenhet. Du kan legge litt gjødsel til jord i den øvre delen.
Potet planter kan ta en til tre uker å komme fra jord. Denne perioden kan variere avhengig av varmen fra jorden og været. Når plantene vokser ca en meter høy, ta en rive, og lage et sammenhengende haug av jord, om lag seks til åtte inches høy, langs hele raden av planter. Denne prosedyren er kjent som Hilling, noe som sikrer at potetene vil vokse dypt under jorden, vekk fra sollys som ville gjøre dem bli grønn. Poteter blir bitter, hvis uspiselig grønne delene ikke forkastes. You må vanne voksende planter evenly og regelmessig fordi en tørr periode etter en regnfull spell kunne føre til at noen potato varieties (spesielt Yukon Gold) for å utvikle en hul kjerne.
Potet billen er en annen stor problem. Den dype oransje larver og blek oransje farge voksne billene spiser potet løvverk og kan ødelegge bladverket. Dette kan redusere avlingen betraktelig. Du skal undersøke undersiden av bladene, og når du merker bille gule egg, bør du knuse dem. Hvis larvene og voksne er få i antall, kan du knuse dem, ellers kan du bruke Bacillus thuringiensis eller Bt å kontrollere infestation. Det er veldig trygt å bruke og det vil ikke påvirke din potetene næringsverdi.
Om åtte uker etter planting, (perioden kan variere med forskjellige poteter), kan du begynne å høste små nypoteter. The plants will start blooming and you will be able to dig the entire crop, once the foliage dries and dies back, in the fall. Store potetene på et kjølig, tørt og mørkt plass, men først, la de ytre flatene på fersk gravde potetene tørre litt. For dette, kan du spre dem på et tørt sted, men husk, bør du ikke spre dem direkte under solen. For eksempel, kan du spre potetene i en garasje eller skur, for et par dager.
Økende poteter i sekker og voksende poteter i dekkene er noen eksempler på to nyskapende måter å dyrke poteter innendørs, for folk som bor i byer og ikke har hage plass. Fersk høstet poteter smaker bedre enn noen du kjøper i matbutikk. Hvis du bruker tipsene ovenfor for planting poteter, så spørsmålet om hvordan å plante poteter i en hage vil ikke lenger være et problem for deg. Det er ganske enkelt og morsomt å produsere god kvalitet poteter i egen hage!

No comments:

Post a Comment