Sunday 20 November 2011

Chef's Knife vs Santoku

En kniv! Det er det nesten overalt. Det være seg en liten sveitsisk kniv eller en kulinarisk kniven, er det er bruk allsidig. Men i denne artikkelen, vil vi debattere over kokkens kniv vs Santoku, som begge puste liv i kjøkkenet bestikk avdelingen. La meg kort noe om hvert av dem før jeg begynner med selve temaet.
En kokk kniv (også kjent som fransk Knife) er et uunnværlig verktøy til en kokk. Man kan kalle det: en utviklet slakterkniv. Opprinnelig var denne kniven brukt av slaktere som brukte å skjære tykke kjøtt (som biff). Men med årene har det blitt en integrert del av et kjøkken skap til kutting, hakking, hakking, disjointing, etc., med finesse. Men ennå, det er en annen kniv som gir en tøff konkurranse til kokkens kniv og det er den japanske Santoku. Santoku (også kjent som buncha bocho) er et generelt kjøkken kniv som fremtredende utviklet seg i Japan. Men med sin utmerkede kutte evne til å skjære kjøtt og kutt grønnsaker, er det få ubestridt popularitet i Vesten. Så la oss finne ut hvilken som er bedre!
Santoku vs Chef's Knife; Før vi kommer til å starte med debatten: Kokkens kniv vs Santoku, det er viktig å vite om det fysiske utseendet til hver av disse kniver.
Chef kniv, A kokkekniven er vanligvis 6-14 inches lang med blad del, ca 8 inches lang og 1 ½ inches bred. Disse knivene er ytterligere differensiert som fransk kniver og tysk knives, hvorav sistnevnte er slankere i sitt utseende og det tidligere er brede. En kokk kniv er ofte kjent som Beef kniven eller Western kniv.
Santoku; Denne kniven, i bokstavelig forstand betyr tre gode ting eller tre dyder og dermed regnes av den japanske som en velbalansert kniv. Santoku er kortere enn en kokk kniv og er ca 5-7 inches lang. Dens unike utseende er definert av sin bredere blad (sau fot formet) og en rett kant som ikke kurven på tuppen. Også disse kniver er laget av hardere stål. Santoku er ofte klengenavnet som den Allmektige kniven.
Chef's Knife eller Santoku; Santoku knives operere på en unik måte med sine blader som beveger seg i en vertikal bevegelse mens klipping. Selv om de er ganske skarpe og samtidig lette, kokker som er vant til hjelp kokkekniven finner det tungvint å bruke Santoku utgangspunktet. Når du bruker Santoku, er bevegelse av bladet rettet opp ad ned på alle kutt som ikke er nettopp tilfelle med kokkens kniv. Tvert imot, en kokk kniv bladet beveger seg i en konstant og rullende bevegelse. Men å være en alle formål kjøkken kniv, finner Santoku en prisverdig sted i nesten alle kulinariske relaterte aktiviteter som hakking, skjæring og hakking kjøtt og grønnsaker. På en skjærefjøl, er det ganske morsomt å bruke som det fungerer bedre i scrapping maten off for sauteing formål. Men, er kokk kniv ikke mindre. Kutting og riving er ferdig med letthet, med en kokk kniv. Dessuten er det ulike typer kutting (som sølv tynne Lyonnaise cut) som kan gjøres effektivt med en kokk kniv, avhengig av tykkelsen på skive. Det er en populær type shredding hvor grønne grønnsaker er rullet opp, er bladene kuttet vinkelrett på rulle og kniven kutt grønnsakene i svært små biter. Denne typen shredding teknikken er også kjent som chiffonade. En kokk kniv kan utføre en ren skjære ut kjøttet fra beinet uten store anstrengelser.
Men når den kommer til kniven omsorg, trenger Santoku litt ekstra oppmerksomhet. Disse knivene skal håndvaskes, fortrinnsvis etter du er ferdig med kutting og hakking. Også på grunn av sin tynne bygge, bør Disse knivene ikke brukes mot harde snitt (som marmor). For å holde dem skarpe, kan man bruke en stein eller vanlig kniv slipe verktøy. (Har lest noen interessante kniv Skjerpeteknikkene på siden vår!). Også du kan ta Santoku til en profesjonell knivsliper å få bedre resultater.
Begge knivene er utskiftbare, avhengig av type jobb. Bruk av Disse knivene avhenger av ulike faktorer som er nevnt nedenfor:: Hva er din matlaging historie? , Hva er størrelsen av hendene? , Har du flytter bladet i hakking bevegelse eller vuggende bevegelse? , Har du fingeren bladet kniv din? : Bortsett fra de ovennevnte spørsmålene, kosthold livsstil også faktorer ditt valg blant Kokkens kniv vs Santoku. Et hjem kokk kan foretrekker en kokkens kniv til Santoku, knyttet til vedlikehold faktoren festet med sistnevnte (liker skarphet Santoku tid til tid). Dette er også en av de viktigste årsakene til at en kokk kniv fungerer bedre når man må kutte kjøttet, skjære det fra benet. Santoku, opprinnelig laget i Japan, ble utviklet for matvarer som hovedsakelig utgjør grønnsaker og fisken. Det er også en grunn til hvorfor santokus er best for å kutte grønnsaker og fisken. Men på grunn av sine tynne og skarpe blad, kan de få hakk lett, om ikke vedlikeholdes skikkelig. Mens i de vestlige land, rødt kjøtt og fjørfe utgjør store kosthold. Og dermed blir kokkekniven et bedre alternativ!
En kokk kniv sett er et ettertraktet besittelse for enhver kokk. Så før han kronene det med en kokk kniv eller en Santoku, det er viktig for ham å forstå hvilke kniv vil gå best for sine kulinariske aktiviteter (hvorav ca 80% av hans oppgaver vil bli hakking, skjæring og hakking). Håper denne artikkelen har besvart dilemma on Kokkens kniv vs Santoku. Så, lykke til!

No comments:

Post a Comment