Tuesday 20 December 2011

1950 Fashion for kvinner

De fineste tøy er en persons hud, men selvfølgelig, samfunnet krever noe mer enn dette, konstaterer Mark Twain, den berømte amerikanske forfatter og humorist. Klær, tilbehør, sko, hårfrisyrer, kulter, musikk, et all - instrumenter og symboler av mote kan ta disse og mange andre former å lure (wo) menneskeheten inn intellektuelle slaveri. Mote er en allmektig psykologisk narkotiske som har dopet den menneskelige samfunn i mange forskjellige former siden Civilization tok sitt første åndedrag i vugge Nature! Mote har vært vitne til mange overganger og har blitt sterkt påvirket av sosiale, intellektuelle og filosofiske bevegelser som renessansen, Conservatism, liberalismen, osv. 1950, blir innlegget World-krigen, var vitne til radikale overganger i mote, spesielt for kvinner. 1950's mote for kvinner anses av mange å være den gyldne æra av feminine uttrykk. 1950's fashion scenen var oversvømt med et raseri for ekstremt smart og elegant dameklede preget av vekt på detaljerte skreddersy kombinert med myke, feminine silhuetter.
1950 fashion for kvinner er preget av revolusjonære endringer i design av materialer som benyttes i laging mote varer, nemlig. klær, skotøy, utstyr, etc. mote av 1950, for kvinner, kjennetegnes av populariteten til Nylon som en mote stoff, skjørt underskjørt, stiletter, fyldigere og lengre og en elegant, munter skildring av personlighet i reklame og media. La oss ta en tur ned retro-kjørefelt og ta en titt på fashion detaljer, post for post, som gjør 1950-tallet skiller seg ut fremtredende i The Chronicles of verden mote.
Klær, 1950 klær for kvinner synonymt med feminin sensuell eleganse! Klærne i denne perioden fokusert på formidling timeglasset silhuetten til brukeren ved å erstatte på kort skjørt bred skulder silhuett med lengre, fyldigere skjørt som legger vekt på midjen og myk skulder linjer. End of the World Wars så opphør av restriksjonene på tekstiler, som oversatt til bruk av ulike tekstiler og lavere hemlines for kvinners klær! Mens eldre kvinner valgte den mer subtil Pencil Skjørt, yngre kvinner ofte forbrutt sitt svingende puddel Skjørt med flamboyant elan! Største betydning fikk med skuespill og ser hver tomme damen, var dermed upåklagelig grooming og et godt tilpasset utseende høyt verdsatt. Plisserte skjørt var også svært populære, noe som ga et løft til denne ettertraktet ryddig, elegant skreddersydd utseende. The hemlines vanligvis endte bare på kneet eller litt under det.
Mye variasjon ble også sett i kvinners skjorter og bluser, særlig i halsen, ermene og klipp. Sjal krage, runde krager, grime necklines og myke kort krager var veldig populære som de myknet og smigret skuldrene. Bluser med kortermet, puffermer, kimono ermer og rullet ermene traff senit av moten i 1950. Myk drapering kutt og monogramming var veldig kjente mote klær aspekter av '50 's designer klær perioden.
Bukse og shorts var generelt forbeholdes helt casual anledninger som en grill eller en piknik. 1950 er mote var mer om formell eleganse og mindre om casual sportslighet. Imidlertid var dog mindre populære, bukser, shorts og jeans (da, dungarees) gitt mer stilfull identiteter i 1950's enn sine forløpere. Bukser, var Capri bukser og shorts plisserte akseptabel mote klær, som var koniske bukser og generelle dresser.
Kveld og prom kjoler ble laget for å få ut prinsessen i enhver kvinne, men med mer presise farger og mykere konturer. Masseproduksjon av klær som følge av andre verdenskrig innsats, mente at vanlige kvinner kunne, nå velge designer kvelden kjoler og dress mønstre for første gang. Kvelden kjoler i utstrakt grad ble laget for å fremheve bysten og livet av kvinnen og holde fokuset av hofter og derriere, på måten de koniske ned over midjen og deretter rompe ut rundhåndet mot hemline. Harem drapering og ballong skjørt stor oppmerksomhet gjennom denne ganger som nye tidsalderen kutt som avvek fra tradisjonell feminin silhuetter, men snakket om glamorøse eleganse på samme tid. Classic ball kjole design, drevet av fantasi og celluloid fashion, har vært der gjennom hele 1900-tallet mote tid og var veldig mye rundt på 1950-tallet mote scene, som var den europeiske stilen A-line prom gowns.
Tilbehør, en dame sans hansker ble ikke regnet som en dame i det hele i 1950. Hansker i alle størrelser - kort håndledd lengden seg, middels albue lengde de og de lange utover, albue seg - ble båret av kvinnene i '50 's og en kvinne vanligvis hadde flere par av dem! En annen viktig tilbehør var skjerfet - og det var ikke bare brukt til å dekke hodet! En skulle bli forbløffet av ulike måter å bære et skjerf som var populært i 1950. Ved hjelp av skjerf som belter, innpakning dem som halter topper (oh yes, kan jeg se de øynene spratt ut!), Som leder band eller å knytte hestehale ble ansett hot mote uttalelser og var svært populære i 1950's mote revolusjon! Hofteholdere er, mer enn ofte, uatskillelige følgesvenner til kvinners kjoler, foruten sjal og stoles. Mink stoles (... gisp!) var blant de mest ettertraktede tilbehøret og mote stiler for kvinner å sammenkoble med sine kvelden kjoler i 1950.
Sko, The stiletto hæl kan klype foten av damen iført dem, men hvis slitt på et par godt vedlikeholdt føtter og følges av en forførende bevegelser, kan stikke hull i hjertet av mange en gentleman verdt drakten hans! Wearing høye hæler har vært moteriktig for kvinner i mer eller mindre all århundrene, siden videregående hæler ble oppfunnet. This kiropraktor drøm er en måte å feste 1950-tallet. Selv om opprinnelig laget av avdøde Kristin S. Wagner, fikk stilettos deres velfortjent popularitet og feminine beskyttelse på slutten av 1950-tallet. Blokk hæler og leiligheter også kom rundt å brukes til hverdags aktiviteter, som shopping eller skolen, og var ofte sammen med lange bukser. Ballet tøfler gjorde også en opptreden i denne tiden og ble vanligvis bæres sammen med små hvite sokker (ja, jeg er seriøs!) Også populær på den tiden var salen sko.
Hårfrisyrer og makeup, Pins, krøllspenner og hårspray - dette var de trillingene som rangeres høyt i håret grooming settet av 1950's mote bevisst dame! Det være seg store, melodramatiske krøller eller myke, bølgende bølger eller perms, krøllete hårfrisyrer ble tegnet på en godt vedlikeholdt kvinne. Rett eller urørt håret tilsa at du er for lat til å lete etter deg selv, ikke en dame i noen rett! Femtiårene vitne til en puddel fiksering som ble reflektert i haute couture og frisyrer. Sjekk ut Lucille Ball håret for å få taket på hva jeg mener! 1950 frisyrer var synkronisert med klær på den tiden og reflekterte femininitet, romantikk og eleganse.
The '50 's makeup ordningen ble bygget rundt ideen om å formidle en fersken og krem ​​utseende. Tan var utelukket! Stiftelsen nyanser var slik at etter søknad, ville de reflektere myke femininitet og en latent rødme. Øyenbryn ble redusert etter den naturlige formen og bruken av blush and øyenskygge makeup var minimal. Målet var å se så fersk som en hage av dugg-kysset blomster! Du kan bla gjennom noen andre artikler om ulike stilarter fra retro mote.
Det var et lite glimt inn i 1950-mote for kvinner. Disse mote trender har vært glamorized av Hollywood og udødeliggjort av lerretet gudinnene som Elizabeth Taylor, Katherine Hepburn, Grace Kelly og Lana Turner utallige ganger og har ofte gjort oss sukk på det sublime sanselighet og eleganse av 1950-tallet mote forstand. Jeg vil konkludere med et sitat på kvinners mote fra Sophia Loren, som selv var en usedvanlig vakker og strålende skuespillerinne av 1950:
En kvinne er kjolen skal være som en piggtrådgjerdet: tjene sitt formål uten å hindre utsikten.

No comments:

Post a Comment