Sunday 4 December 2011

Blomstrende busker som vokser i Shade

Nesten alle hjemme hager har en skyggefull plass, noe som kan være på grunn av store trær, eller som er forårsaket av nabolandet bygningskonstruksjoner. Men, betyr det ikke at du slutter å vokse planter i den skyggefulle steder. Selvfølgelig kan du nyte vakre blomstrende planter, inkludert bakken dekker, urteaktige årlig eller busker. Med flerårige planter og busker, gjør en hageentusiast ikke å vurdere nyplanting hvert år. Alt du trenger er nøye utvalg av blomstring busker som vokser på skygge.
Typer blomstrende busker som vokser på Shade
Med de grunnleggende konseptet som planter krever tilstrekkelig sollys for optimal vekst og blomstrende, de fleste gartnere finner det svært utfordrende å vokse blomstrende trær og busker på skyggefulle steder. Hvis du har samme mening, trenger du ikke å bekymre deg mye, så er det flere planter som gir gode resultater selv når de utsettes for minimal lys. Med dem, kan du nyte vakre blomster fylle hagen din i alle blomstrende sesong. Noen av populært plantet blomstrende busker for skygge, er som følger:
Weigela som vokser i Shade, Med utviklingen av nye hybrid varianter, har weigela blitt et populært landskapsarbeid busk for skyggefulle områder. Bladene er lilla og spraglete, mens den tubulære Blomstene er hvite, gult, rosa, rød eller lavendel i henhold til arten. Gartnere foretrekker voksende weigela å tiltrekke sommerfugler og kolibrier. Denne løvfellende busk er svært hardføre og produserer blomstrer i slutten av våren og forsommeren.
Hortensia som vokser Shade; annen blomstrende plante som blomstrer optimalt i dårlig lys tilstand er hortensia. Man kan ha økende Oakleaf hortensia (stor hvit blomst hoder), og glatt hortensia (flower hodet ca 1 fot i diameter) i din blomsterhage. Oakleaf hortensia utvikler også karakteristisk fall løvverk farge. Hvis tilgjengelig, plante hortensia i områder som mottar indirekte eller filtrert sollys i morgen og kveld slips.
Rose of Sharon som vokser i Shade; Nevn noen hvite blomstrende busker som vokser i skyggen, og du vil definitivt finne Rose of Sharon øverst på foretrukne listen. Også i andre farger blomst, rose av Sharon er en type hibiscus som blomstrer sent i sommermånedene, når det er nesten ingen blomst i hagen. Men husk at for mye av skygge vil resultere i små blomster og økt sykdom infeksjoner av buskene.
Asalea som vokser i Shade, Evergreen varianter av asalea (Satsuki, Kurume og sørlige indica asalea) er utmerket blomstrende busker for skyggefulle områder. Noen Azalea sortar er dverg måler ca 4 meter, mens andre vokser til en maksimal høyde på 8-10 meter. Tilgjengelig i en rekke farger, inkludert hvit, rosa, laks, oransje, rød, rødlig lilla eller stripete, er azalea blomster produseres i våren eller midten sommeren.
Rododendron som vokser i Shade, rododendron dele samme plantefamilie med asalea og begge er høyt verdsatt for å ha tolerert delvis skygge forhold. Prangende blomster i varierte farger blir belastet i klaser. Hybrid varianter av rhododendron som egner seg for dyrking i minimal lys er snowlady, King George, elviira og bue bjeller. Velg de variantene etter plantehøyde, blomst farge og vekst krav.
I tillegg til ovennevnte blomstrende busker som vokser i skyggen, har du mange andre på listen, inkludert kaprifol, syrin, Camellia, brennende busk og Viburnum. Og alle typer blomster er vakkert og unikt på sin måte. Så, mens du velger og busker i hagen din, ikke bare vurdere blomsten størrelse og farge. Heller ta et notat av det naturlige plante habitater og deres vekst krav. Det vil hjelpe deg i lett vedlikehold av friske planter i det lange løp. Følg grunnleggende omsorg tips, som vanning, gjødsling, luking, beskjæring og sette pris på de fargerike blomstrer i hagen din.

No comments:

Post a Comment